{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutkinji Dubravki Soče javna opomena i šetomjesečno smanjenje plaće

F
5.3.2007. u 09:49
0
0
Sutkinji Dubravki Soče javna opomena i šetomjesečno smanjenje plaće
0
Sutkinji Dubravki Soče javna opomena i šetomjesečno smanjenje plaće
Čapljina
Javna opomena i smanjenje plaće za iznos od 30 posto na period od šest mjeseci su disciplinske mjere protiv Dubravke Soče, sutkinje Općinskog suda u Čapljini, saopćeno je danas iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV).
Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a je u cijelosti prihvatila sporazum o zajedničkoj saglasnosti o utvrđivanju disciplinske odgovornosti postignutog između Ureda disciplinskog tužioca i sutkinje Dubravke Soče.

Utvrđeno je da je sutkinja Dubravka Soče odgovorna što se miješala u postupanje sudskog vijeća s namjerom potcjenjivanja njegovog postupanja u predmetu, neopravdano kasnila u izradi sudskih odluka u dva krivična predmeta, te takvim svojim postupanjem prekršila zakone, svečanu izjavu i etičke principe sadržane u Kodeksu sudijske etike.

Ured disciplinskog tužioca pokrenuo je istragu u ovoj disciplinskoj stvari protiv Dubravke Soče nakon primitka pritužbi. Nakon sprovedene istrage, utvrđeno je da postoji dovoljno dokaza da je Dubravka Soče, u svojstvu sudije Općinskog suda u Čapljini, počinila disciplinske prekršaje kršenja Zakona o VSTV BiH, Zakona o krivičnom postupku FBiH, Pravilnika o organizaciji i načinu unutarnjeg poslovanja u sudovima HNK-a i Kodeksa sudijske etike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: