Odlučila progovoriti
4

Sutkinja u Srbiji zatražila izuzeće jer zbog pritisaka ne može biti objektivna

D. Be.
Sutkinja Danijela Milojević tražila je sopstveno izuzeće na sudu u Kuršumliji u Srbiji, a kao razlog je navela da u predmetu koji se vodi protiv sportskog novinara Milojka Pantića ne može biti objektivna i nepristrasna.

Naime, Milojević je sasvim otvoreno poručila da tužilac Radoljub Vidić, koji je istovremeno i predsjednik Općine Kuršumlija, vrši velike pritiske na njenu porodicu zbog navedenog slučaja koji se vodi u sudu.

Poznati sportski novinar Milojko Pantić našao se pred Osnovnim sudom u Kuršumliji jer se predsjednik Općine Radoljub Vidić, poslije Pantićevog govora na protestu "1 od 5 miliona" osjetio uvrijeđeno, pa je podnio krivičnu prijavu, prenosi N1 Srbija. Postupak je pripao sutkinji Danijeli Milojević, koja je na ročištu 23. oktobra zatražila sopstveno izuzeće.

I optuženi Milojko Pantić potvrdio je da je predmet već dobio novog sudiju, a da je na posljednjem ročištu postupajuća Danijela Milojević tražila sopstveno izuzeće, jer sumnja u sopstvenu nepristrasnost.

"Sutkinja je rekla da je taj isti predsjednik (Općine Kuršumlija) koji je mene tužio, zatvorio radnju njenom mužu i da zbog toga smatra da ne može da bude objektivna. Rekla je da će tražiti izuzeće, jer čovjek kojem treba da sudi je njenoj porodici napravio haos u životu. Sada je postavljena druga sutkinja, koja je najprije zakazala ročiste za 19. decembar, dobro nije za Novu godinu zakazala, ali je, ipak, pomjereno za 26. decembar", ispričao je Milojko Pantić.

U Zapisniku s ročišta u kuršumlijskom sudu 23. oktobra, navodi se, pored ostalog, da predsjednik Općine Radoljub Vidić nije bio prisutan, a u jednom dijelu stoji da, prije početka medijacije u svojstvu postupajućeg sudije, sutkinja Milojević obavještava stranke da smatra da postoje razlozi da bude izuzeta iz predmeta.

"Postoje razlozi za moje izuzeće, budući da je u ovom predmetu privatni tužilac Radoljub Vidić upravo u funkciji predsjednika Opštine, a koji je posljednji mjesec, u skladu sa svojom funkcijom, utjecao na izmještanje radnog mjesta mog supruga, na kojem radi više od 20 godina, i time ugrozio egzistenciju moje porodice, unio nemir i nesigurnost u istu", navela je u obrazloženju.