Pravosuđe?
223

Sutkinja iz Gradačca odbila zahtjev da monstrum ne prilazi Nizami, a dio rješenja kopirala iz drugog predmeta

D. Be.
Dio rješenja kopiran iz drugog predmeta
Dio rješenja kopiran iz drugog predmeta
Sutkinja koja nije zabranila da Nermin Sulejmanović prilazi Nizami Hećimović je dio rješenja u ovom predmetu prekopirala iz drugog slučaja. Četiri dana poslije, Sulejmanović je napravio horor u Gradačcu.

Početkom jula ove godine Nizama Hećimović je od nadležnih institucija tražila da je zaštite od nevjenčanog supruga i nasilnika Nermina Sulejmanovića.

Portal Istraga.ba je saznao da je Nizama ovog ljeta uspjela pobjeći iz njihove zajedničke kuće sa devetomjesečnom bebom, a početkom augusta, sa modricama na licu i tijelu, pomoć je tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svjedoči i samo je tražila pomoć.

Policija je 7. augusta od Općinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami.

“Odbacuje se zahtjev MUP-a TK za izricanje predložene zaštitne mjere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja”, presudila je općinska sutkinja iz Gradačca Lejla Numanović.

Iz njenog obrazloženja je vidljivo da je sutkinja imala urnek, pa je tako pomiješala i druge slučajeve nasilja u porodici sa ovim slučajem.

U dijelu rješenja odjednom se pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića, a da je zaista riječ o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Četiri dana kasnije Nermin Sulejmanović upada u kuću Nizaminog tetka gdje se ona skrivala. Prema tetku je ispalio četiri metka i pogodio ga u nogu.

Nizamu je oteo i odveo na vikendicu u blizini Gradačca, a onda je uključio kameru i počeo prijenos mučenja i ubistva.

U nastavku je ubio dva muškarca, a potom počinio samoubistvo.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona jučer je objavljeno da je ubica i prije tri dana bio prijavljen za nasilje u porodici. Nažalost, institucije su ponovo potpuno zakazale, a tri života izgubljena.