{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutkinja Buntić javno opomenuta, a plaća joj umanjena za 20 posto na godinu dana

F
12.5.2008. u 10:19
0
0
Sutkinja Buntić javno opomenuta, a plaća joj umanjena za 20 posto na godinu dana
0
Sutkinja Buntić javno opomenuta, a plaća joj umanjena za 20 posto na godinu dana
Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća ( VSTV) za sudije preinačila je odluku Prvostepene disciplinske komisije od 25. januara 2008. godine u pogledu pravne ocjene disciplinskog prekršaja i odluke o disciplinskoj mjeri te sutkinji Općinskog suda u Čapljini Gordani Buntić (tužena) izrekla disciplinsku mjeru javne opomene i smanjenje plate za 20 posto na period od godinu dana.
Protiv odluke Prvostepene disciplinske komisije VSTVBiH tužena je, putem punomoćnika, blagovremeno izjavila žalbu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene zakona, s prijedlogom da Drugostepena disciplinska komisija preinači prvostepenu odluku i oslobodi je od disciplinske odgovornosti, saopćeno je iz VSTV-a.

Ured disciplinskog tužitelja nije dostavio odgovor na žalbu.

Odlučujući o žalbi tužene, Drugostepena disciplinska komisija smatra da je Prvostepena disciplinska komisija utvrdila pravilno činjenično stanje i da nije dovedena u pitanje pravilnost činjeničnih utvrđenja na kojima se zasniva zaključak o počinjenom disciplinskom prekršaju iz čl.56. Zakona o VSTV BiH - miješanje u postupanje sudije ili tužitelja s namjerom opstruiranja ili podcjenjivanja njihovih aktivnosti.

Drugostepena disciplinska komisija djelomično je uvažila žalbu tužene u pogledu pravne ocjene disciplinskog prekršaja te preinačila odluku o disciplinskoj mjeri na način da je tuženoj za počinjene disciplinske prekršaje izrekla disciplinske mjere javna opomena i smanjenje plate za 20 posto na period od godinu dana, u uvjerenju da izrečene mjere odgovaraju broju i težini disciplinskih prekršaja i stepenu disciplinske odgovornosti tužene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: