Koalicija za Mostar
104

Šuta: Nije u Mostaru sve u pet deka i nisu bili sukobi navijača nego napad huligana

R. D.
Adil Šuta
Adil Šuta
Klub Koalicije za Mostar 2020 jasno i nedvosmisleno je osudio narušavanje javnog reda i mira u prethodnom periodu u Gradu Mostaru, stoji u reagovanju ovog kluba nakon današnje sjednice Gradskog vijeća.
"Inicirali smo održavanje sjednice Kluba Bošnjaka gdje smo i tražili da nadležno Ministarstvo i PU Mostar dostave informaciju o stanju sigurnosti u Gradu Mostaru. Nažalost PU Mostar je informaciju dostavila jučer u 15:30 sati, a na današnjoj sjednici Gradskog vijeća nismo imali izvjestioca od strane MUP-a HNK-a i PU Mostar, te smo s toga odlučili, gotov svi vijećnici da za narednu sjednicu odložimo navedenu tačku", kaže Adil Šuta, predsjednik ovog kluba.

On kaže kako su prijedlog rezolucije od strane Naše stranke i Irme Baralija dobili samo 10 minuta prije same sjednice, bez ikakvog obrazloženja.

"Tokom rasprave o prijedlogu za uvrštenje na dnevni red današnje sjednice, jasno i nedvosmisleno smo naglasili naše stavove, kako se ne mogu u tekstu i i izvještajima spominjati sukobi navijača FK Velež i HŠK Zrinjski, već je to bio klasični upad huligana u naselje Donja Mahala i napad na stanovnike iste. Zato jasno kažemo da nismo u 'pet deka'. Gospodo draga jednom shvatite da nije bio nikakav sukob navijača, već upad huligana u naselje Donja Mahala i napad na stanovnike iste", kazao je on.

Dodaje i kako se i dalje želi stvari predstaviti da je sve u "pet deka".

"Mi nećemo nikada dozvoliti da izjednačite napadače i one koji brane svoj život, čast i imovinu. Građani će jasno prepoznati tko želi izjednačiti napadača i onoga koji brani sebe i svoje najmilije", zaključio je Šuta.