{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Špirić - Berniau

F
30.7.2008. u 12:17
0
0
Susret Špirić - Berniau
0
Susret Špirić - Berniau
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorkom Republike Francuske u BiH Maryse Berniau o evropskoj perspektivi BiH.
Špirić je naglasio da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju predstavlja jasnu potvrdu evropske budućnosti BiH i pozvao institucije bh. vlasti da u skladu s Ustavom i zakonima daju svoj doprinos u ostvarivanju ovog cilja.

On je informisao ambasadorku Berniau da je Vijeće ministara BiH na jučerašnjoj sjednici usvojio Akcioni plan za provođenje odredbi - Privremenog sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Akcioni plan za ispunjavanje zahtjeva iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima EU za građane BiH.

Špirić je naglasio da će Vijeće ministara, svjestan važnosti i svoje uloge na evropskom putu BiH, nastaviti jednom mjesečno da održava tematske sjednice o evropskim integracijama radi analize provođenja Sporazuma i ispunjavanja ostalih uslova u vezi s daljom integracijom u EU.

Ambasadorka Berniau je naglasila da će francusko predsjedavanje Evropskom unijom biti posvećeno promociji evropskog puta BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: