{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Radojičić - Trpkoski

F
FENA
25.3.2008. u 12:14
0
0
Susret Radojičić - Trpkoski
0
Susret Radojičić - Trpkoski
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i Mihajlo Trpkoski, ambasador Republike Makedonije u BiH, razgovarali su danas u Banjoj Luci o pripremama za održavanje NATO-ovog samita 2. aprila u Bukureštu, kada Makedonija očekuje poziv u članstvo toj asocijaciji.
Time bi, kazao je ambasador Trpkoski, Makedonija ispunila jedan dio od željenih evroatlantskim procesa i da do kraja godine očekuje da dobije status za pregovore za članstvo Evropske unije.

Radojičić je u izjavi novinarima kazao da je BiH ušla u program "Partnerstvo za mir", ali još nije na onoj stepenici kada bi očekivala prijem u punopravno članstvo NATO-a.

Na sastanku je razgovarano o procesu priključenja BiH i Makedonije evropskim integracijama, pri čemu Makedonija ide brže tim putem, i mogućnostima bilateralne saradnje i aktuelnim situacijama dviju zemalja.

Na sastanku je rečeno da se očekuje učešće makedonskih umjetnika na Teatar festu u Banjoj Luci u junu i da se dalje promovira aktivnost Saveza Makedonaca koji funkcionira u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: