{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Radmanovića i Vujanovića na Cetinju

S
29.11.2007. u 16:40
0
0
Susret Radmanovića i Vujanovića na Cetinju
0
Susret Radmanovića i Vujanovića na Cetinju
Filip Vujanović
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović imali su danas neformalni susret u rezidenciji crnogorskog predsjednika na Cetinju, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović upoznao je predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića sa aktuelnim prilikama u BiH, ukazujući na osjetljivost tih odnosa, kao i uvjerenje da će se unutar Bosne i Hercegovine i u međunarodnoj zajednici to pitanje rješavati sa visokom opreznošću i odgovornošću.

Crnogorski predsjednik Vujanović je informisao gospodina Radmanovića o implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je Crna Gora potpisala 15.oktobra ove godine i odgovornom odnosu Crne Gore prema primjeni tog Sporazuma, koji ima posebnu važnost za pristupanje Crne Gore Evropskoj Uniji .On ga je također obavijestio o vrijednosti usvajanja Ustava u Parlamentu Crne Gore i uvjerenju da je to značajna poruka međunarodnoj zajednici i politički odgovoran odnos Crne Gore prema njenom konstitutivnom aktu.

U odnosu na aktuelne prilike u Bosni i Hercegovini crnogorski predsjednik Vujanović je izrazio uvjerenje da će se dogovorom unutar BiH riješiti sva osjetljiva pitanja u funkciji stabilnih odnosa i integracionih interesa BiH.

Zajednički je konstatovano da postoji širok prostor ekonomske saradnje dvije države i da u njemu posebnu vrijednost ima projekat obnove željeznice Nikšić-Čapljina, koji bi omogućio da Luka Bar bude ekonomski isplativa za snabdijevanje BiH.

Tokom susreta razgovaralo se i o regionalnim pitanjima ,kao i o pitanju Kosova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: