{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret premijera s ratnim vojnim invalidima

F
31.7.2009. u 16:46
0
0
Susret premijera s ratnim vojnim invalidima
0
Susret premijera s ratnim vojnim invalidima
Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i kantonalni ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić susreli su se danas s predstavnicima Saveza ratnih vojnih invalida BiH.
Tom prilikom, razgovarano je o aktuelnom stanju u BiH i mjerama koje se na svim nivoima poduzimaju u cilju ublažavanja ekonomske krize.

Premijer Mujić je upoznao predstavnike Saveza RVI-a s mjerama koje Vlada provodi u cilju uravnoteženja rashoda i prihoda u kantonalnom budžetu te uputio riječi zahvalnosti Savezu RVI TK-a na dobroj saradnji i razumijevanju za sve aktivnosti koje Vlada provodi.

"Očekujem da ćemo dobru saradnju nastaviti i vjerujem da ćemo imati i vašu podršku u našim zahtjevima da sredstva koja očekujemo od MMF-a budu iskorištena na najbolji način.

Nakon što prvom tranšom aranžmana bude pokriven dio gubitaka u proračunima na svim nivoima očekujemo da preostali dio sredstava bude usmjeren u razvoj, a prije svega u gospodarstvo i velike infrastrukturne projekte“ istaknuo je premijer Mujić.

Predsjednik Saveza RVI BiH Safet Redžić je izrazio zadovoljstvo zbog značajnih iskoraka koje je, u odnosu na većinu drugih područja u Federaciji, načinio Tuzlanski kanton kada su u pitanju dopunska prava boračkih kategorija.

"Mi razumijemo aktuelnu krizu i da svi moramo podnijeti njen teret. Međutim, tražimo da ta raspodjela tereta bude pravična i da, kada govorimo o reformama, onda prvo moramo govoriti o reformi administracije na svim razinama", kazao je Redžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: