{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret predstavnika Parlamenta BiH i Fica

F
FENA
2.6.2008. u 15:37
0
0
Susret predstavnika Parlamenta BiH i Fica
0
Susret predstavnika Parlamenta BiH i Fica
Intezivni međudržavni odnosi Bosne i Hercegovine i Slovačke trebaju biti dodatno unapređeni jačom parlamentarnom saradnjom i bilateralnim susretima na nivou predsjednika parlamenata, kao i korišćenjem bogatih iskustava slovačkog parlamenta stečenih tokom puta ove zemlje ka Evropskoj uniji.
Ovo je, između ostalog, istaknuto tokom današnjeg susreta u Sarajevu Nike Lozančića, predsjedavajućeg i Milorada Živkovića, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Hazima Rančića, predsjedavajućeg Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH sa premijerom Republike Slovačke Robertom Ficom.

Zahvalivši se na dosadašnjoj pomoći, Lozančić je još jednom pozvao Slovačku da podrži put Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama i punopravnom članstvu u NATO-u.

On je istaknuo značaj što skorijeg uvođenja bezviznog režima za građane BiH, što bi doprinjelo bržem ekonomskom razvoju.

Prema riječima premijera Roberta Fica, preko svojih predstavnika u evropskim institucijama Slovačka će nastaviti pružati snažnu podršku Bosni i Hercegovini. Istovremeno, dodao je on, državne institucije namjeravaju dodatno poticati slovačke privrednike radi unapređenja ekonomske saradnje naše dvije zemlje, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: