{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret ombudsmena zemalja regiona u Sarajevu

F
18.5.2010. u 07:00
0
1
Susret ombudsmena zemalja regiona u Sarajevu
0
Susret ombudsmena zemalja regiona u Sarajevu
Sarajevo
Institucija Ombudsmena za ljudska prava BiH, uz podršku Misije OSCE-a u BiH, organizirat će u Sarajevu, 18. maja, konferenciju "Eliminacija diskriminacije u Regionu, uloga Institucija za zaštitu ljudskih prava i modeli regionalne saradnje".
Konferenciji će prisustvovati ombudsmeni Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i pokrajinski ombudsman AP Vojvodine.

U radu konferencije će, pored ombudsmena, učestvovati i partnerske organizacije Institucije Ombudsmena, predstavnici domaćih organa i institucija te predstavnici međunarodne zajednice.

Organiziranje ovakvog skupa proizilazi iz potrebe za jačanjem i formaliziranjem saradnje između Institucija za zaštitu ljudskih prava u regionu te nužnosti kreiranja prostora za dijalog i mogućnosti da se razmotre sva otvorena pitanja vezana za unapređenje i modele saradnje nacionalnih mehanizama za zaštitu ljudskih prava iz regiona.

Kreiranje zakonskog okvira za eliminaciju diskriminacije u državama regiona stvorilo je potrebu razmjene iskustava i praksi u djelovanju mehanizama za zaštitu ljudskih prava u spriječavanju svih oblika diskriminacije, saopćio je organizator.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: