{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret o prevazilaženju aktuelnih problema u FBiH

F
18.11.2008. u 16:43
0
0
Susret o prevazilaženju aktuelnih problema u FBiH
0
Susret o prevazilaženju aktuelnih problema u FBiH
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Mađarske u našoj zemlji Imrea Vargu, na lični ambasadorov zahtjev.
Kako je saopćeno iz kabineta potpredsjednika FBiH, razmijenjena su mišljenja u vezi s aktuelnom situacijom u BiH, a naročito u svjetlu nedavno postignutog dogovora trojice političkih lidera u Prudu, Odžak.

Na molbu Varge, Kebo ga je informirao o trenutnoj situaciji u Federaciji BiH i načinima prevazilaženja aktuelnih problema, te o toku razgovora predstavnika političke, zakonodavne i izvršne vlasti FBiH koji bi se trebali nastaviti u narednom periodu.

Naglašeno je da BiH ima šansu da kroz dijalog i traženje kompromisa političara prevaziđe trenutne probleme i poteškoće kako bi počela snažnije i brže koračati prema zajednici evropskih država i sveobuhvatnim integracionim procesima.

Podvučeno je da će zasjedanje Vijeća za provedbu mira (PIC) i sastanak vladajuće šestorke u decembru označiti početak pozitivnih kretanja na političkoj sceni, koji će uvjeriti EU da je BiH potpuno spremna na ispunjavanje i preuzimanje obaveza koje proizilaze iz potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

To će ujedno značiti i nastavak razvoja i očuvanja BiH kao cjelovite, decentralizovane i na demokratskim načelima razvijene države.

Mađarski ambasador je izrazio zahvalnost na otvorenom i konstruktivnom razgovoru i podvukao njegovo ubjeđenje da će BiH u najskorijem vremenu uspješno prevazići aktuelne poteškoće i krenuti prema što bržem preuzimanju i implementaciji standarda EU-zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: