{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret mladih BiH iz svijeta u julu

S
24.4.2008. u 08:24
0
0
Susret mladih BiH iz svijeta u julu
0
Susret mladih BiH iz svijeta u julu
Drugi susret mladih BiH iz svijeta održat će se u BiH od 21. do 28. jula 2008. godine, uz podršku Omladinske informativne agencije, Ministarstva za obrazovanje i nauku KS i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.
"Mladi brišu granice" naziv je ovogodišnjeg susreta mladih BiH iz svijeta. Cilj susreta je motivisanje mladih ljudi da stvaraju otvoreno društvo u Bosni i Hercegovini, te da BiH vode prema europskim i svjetskim integracijama. Aktivisanje mladih, visoko obrazovanje, ekonomski razvoj, evropske integracije, komunikacija, turizam i sport su neke od tema o kojima će se govoriti na susretu.

"Ove godine smo odlučili da napravimo još bogatiji program, koji, za razliku od prošlogodišnjeg, nudi i uključivanje 50 učesnika iz BiH, održavanje susreta u Sarajevu, Kraljevoj Sutjeski i Bobovcu, Jajcu i Banjaluci," stoji u obavještenju iz saveza "Mlada dijaspora BiH".

"Prvi susret mladih BiH iz svijeta imao je za cilj stvaranje Saveza mladih BiH na svjetskom nivou i to je uspješno realizovano kroz osnivanje saveza "Mlada Dijaspora BiH". Ove godine okupljanje se želi iskoristiti za uključivanje pojedinaca u sam rad Saveza, te pokretanje projekata koji će biti od direktne koristi BH društvu, a posebno mladima," kažu iz Saveza.

Kriteriji za učešće su porijeklo iz Bosne i Hercegovine, trenutni boravak van Bosne i Hercegovine i starost između 18 i 35 godina. Prednost prilikom odabira imaju studenti, osobe aktivne na nivou dijaspore, osobe angažovane u aktivnostima koje se tiču Bosne i Hercegovine i osobe koje svojim znanjem i iskustvom žele doprinijeti dobrobiti Bosne i Hercegovine.

Sve dodatne infrormacije možete naći na web stranici www.mladadijaspora.ba

A kako je izgledao prošlogodišnji susret mladih dijaspore pogledajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: