{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret grupe za podršku roditeljima djece oboljele od raka

F
7.2.2009. u 10:09
0
1
Susret grupe za podršku roditeljima djece oboljele od raka
0
Susret grupe za podršku roditeljima djece oboljele od raka
U okviru projekta "Muzika i boja za nadu i liječenje" (MUCHH) formirana je Grupe za podršku roditeljima djece oboljele od raka koja ima za cilj pružiti im priliku da svoja iskustva podijele s ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji.
Prvi susret roditelja planiran je za ponedjeljak, 9. februara u Sarajevu, a na tom inicijalnom sastanku procijenit će se kakve su želje i potrebe roditelja u smislu podrške unutar grupe i na koji način bi se to najbolje moglo ostvariti.

Voditeljica "Grupe za podršku roditeljima" dr. Emily Grey klinički je psiholog s diplomom iz Velike Britanije. U realizaciji projekta sudjeluje i bh. psihologinja Selma Gaši, a njoj će pomagati Tihana Majstorović koja je diplomirala psihologiju. U rad Grupe bit će uključena i Dinka Cammett majka izliječene djevojčice.

Namjera domaćim i inozemnih stručnjaka okupljenih oko tog projekta jeste da, u situaciji kad nastoje umanjiti patnje svoje djece i olakšati komunikaciju na relaciji dijete - medicinsko osoblje, roditelji vode računa i o sebi.

Uključenjem u Grupu za podršku roditelja smanjuje se osjećaj izoliranosti i pojačava se osjećanje nade.

Projekt nazvan "Muzika i boja za nadu i liječenje" (MUCHH) odnosi se na uređenje Onkološkog odjela u novom centru za majku i dijete Pedijatrijske klinike na lokalitetu Jezero u cilju stvaranja ugodnijeg i za djecu opuštajućeg prostora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: