BiH
0

Susret dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije

FENA
U prostorijama Vrhbosanske katoličke bogoslovije u Sarajevu održan je redovni godišnji susret dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije, na čelu s nadbiskupom metropolitvom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, javila je Katolička tiskovna agencija.

Na skupu se okupilo oko 120 svećenika kojim se najprije obratio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alesandro D'Errico.

Nuncij D'Errico istaknuo je posebno tri teškoće s kojima se posljednjih mjeseci susreće katolička zajednica u BiH: pitanje stana u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom, poučavanje vjeronauka u distriktu Brčko i problem u vezi s dokumentima za izbore hrvatskih prognanika iz Posavine.

"Iznad svega želio bih javno izraziti kardinalu Puljiću svoju solidarnost i potporu Apostolske nuncijature, ali izreći također i svoje osobno poštovanje za sve ono što čini na svim razinama u nadi da će postići pozitivno rješenje problema. U isto vrijeme želim još jednom zajamčiti da i mi u Apostolskoj nuncijaturi činimo i da ćemo nastaviti činiti ono što možemo s naše strane", kazao je nuncij D'Erricco.

U svom obraćanju kardinal Puljć je naglasio da ovaj godišnji svećenički susret ima višestruko značenje od zajedništva svećenika i međusobne izmjene razmišljanja preko bolje povezanosti do radosnijeg svjedočenja međusobnog jedinstva po inkardiniranosti u mjesnu Crkvu vrhbosansku i povezanosti s mjesnim Ordinarijem.