{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret članova Predsjedništva BiH sa Olliem Rehnom

S
3.12.2007. u 16:59
0
0
Susret članova Predsjedništva BiH sa Olliem Rehnom
0
Susret članova Predsjedništva BiH sa Olliem Rehnom
Članovi Predsjedništva BiH sastali su se sa Olliem Rehnom, komesarom EU za proširenje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić i Nebojša Radmanović mišljenja su da su pozitivni pomaci u političkim dešavanjima u BiH dobar pokazatelj da je kriza prevaziđena i da BiH ulazi u mirniji i stabilniji period.

Predsjedavajući Komšić izrazio je nadu da će nastupajući dani biti kjučni i pozitivni za BiH, kada ćemo moći reći da izlazimo iz postratne BiH ka evropskoj BiH. Dodao je da je uvjereniji da je jedini pravi okvir koji omogućuje stabilnost u BiH članstvo u EU i NATO-u.

Komesar EU za proširenje Olli Rehn kazao je da je iskreno predan perspektivi BiH i uvjeren je da su političke odluke donesene prošle sedmice, kao i odluke koje očekujemo ove sedmice značajna prekretnica u BiH. Mišljenja je da bi ovaj pozitivni politički momenat u BiH trebalo iskoristiti za implementaciju akcionog plana Mostarske deklaracije. Izrazio je očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja sa Policijskom misijom EU i generalom Coppolom, kako bi se konkretizirao akcioni plan.

Razgovarano je i o ostalim uvjetima za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, od koji su spomenuti potpuna saradnja sa Haškim sudom, napredak u oblasti javnog rtv servisa i reforma javne uprave.

Komesar Olli Rehn je pozdravio usvajanje Poslovnika o radu Parlamenta BiH i čestitao Predsjedništvu BiH na brzom ratificiranju Sporazuma između BiH i Evropske unije o readmisiji, i o viznim olakšicama.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su jedinstvo državnih institucija u postizanju sporazuma o svim bitnim evropskim pitanjima i evropskom putu BiH.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su komesaru EU za proširenje Olliu Rehnu na svemu što je učinio i čini za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: