BiH
0

Susret članova Komisije za odbranu i sigurnost BiH sa predstavnicima Komisije češkog parlamenta

FENA
Na reformi policijskih struktura Bosne i Hercegovine rađeno je mnogo, postignuti su značajni rezultati, a razlike koje su još uvijek prisutne nisu niti velike niti nepremostive, rečeno je na današnjem susretu članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Šefika Džaferovića, Mirka Okolića i Ive Mire Jovića sa predstavnicima Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta Češke Republike.

Kako je istaknuto, da je posao moguće kvalitetno okončati svjedoči uspješno završena reforme armijskih struktura Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je i da iskustva čeških kolega koji su također u fazi tranzicije reformirali sigurnosni sistem i kvalitetna rješenja koja su pri tome pronađena, mogu svakako biti od velike koristi za Bosnu i Hercegovinu.

Stoga, rečeno je, raduje opredijeljenje da Češka Republika i u budućnosti pruža pomoć kako bi naša zemlja kvalitetnije prolazila kroz reformske procese u nastojanju da se priključi evloatlanskim integracijama, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.