BiH
0

Susret Cikotić - Carrasco

FENA
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić sastao se u četvrtak u zgradi Parlamentarne Skupštine BiH s visokom vojnom delegacijom Republike Čile koju je predvodio ministar odbrane Jose Goni Carrasco.

Tokom razgovora razmijenjena su iskustva dviju zemalja u oblasti odbrane, posebno u operacijama podrške miru u svijetu u kojima učestvuju pripadnici oružanih snaga BiH i Čilea.

Ministar Cikotić se zahvalio za podršku koju BiH pružaju Oružane snage Republike Čile prvenstveno sudjelovanjem svojih pripadnika u sastavu EUFOR-a na očuvanju stabilnosti u našoj zemlji.

On je upoznao goste s aktuelnim stanjem u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH te dosadašnjim najznačajnijim rezultatima i uspjesima postignutim u reformi odbrane.

Ministar odbrane Čilea Jose Goni Carrasco izrazio je podršku Ministarstvu odbrane i OSBiH u ispunjavanju obaveza u NATO-ovom programu Partnerstvo za mir i na putu BiH ka priključenju NATO- u.

U delegaciji Čilea, između ostalih, bili su i načelnik štaba nacionalne odbrane general pukovnik Ivan Fabry Rodriguez i nerezidentna ambasadorica Republike Čile za BiH Carmen Hertz, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.