|

Susret Branković-Davidson: Spremnost za reforme

Susret Branković-Davidson: Spremnost za reforme
0
F
FENA
27.11.2007. u 18:13
0
komentara
0

dijeljenja
Susret Branković-Davidson: Spremnost za reforme
Prvi susret premijera FBiH Nedžada Brankovića sa šefom Misije OSCE-a u BiH ambasadorom Douglasom Davidsonom održan u poslijepodnevnim satima u Sarajevu protekao je u razmjeni mišljenja o aktuelnim pitanjima u FBiH.
Ambasador Davidson posebno se interesirao za funkcioniranje i stanje u oblastima u kojima Federacija i kantoni imaju podijeljenu ustavnu nadležnost ocijenivši pozitivnim praksu dogovora i saradnje federalne i kantonalne izvršne vlasti na rješavanju pitanja koja utiču na kvalitet života građana FBiH.

Premijer Branković je obrazložio opredjeljenje Vlade BiH da osigura što ravnomjerniji razvoj svih dijelova i sredina u FBiH kao i jednakopravan tretman građana u svim kantonima u oblastima rada, boračke i zdravstvene zaštite a o čemu je već sačinjen Program zajedničkog djelovanja Federalne i kantonalnih vlada.

Ovaj kao i drugi dokumenti koji odražavaju politiku Vlade FBiH bit će, kako je najavio federalni premijer, prezentirani i predstavnicima međunarodnih institucija koje djeluju u BiH na sastanku čije održavanje je planirano prije isteka ove godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.