BiH
0

Susret: Alkalaj - Qazimi

FENA
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj danas je u Sarajevu primio u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog veleposlanika Republike Albanije za BiH sa sjedištem u Zagrebu Pëllumb Qazimija i zaželio mu toplu dobrodošlicu u našu zemlju.

Alkalaj i Qazimi su sa zadovoljstvom konstatovali da su odnosi dvije zemlje vrlo dobri i da ovaj trenutak predstavlja novi kvalitet i podsticaj u cilju obogaćivanja suradnje u svim domenima, a posebno u privredi i sudjelovanju u multilateralnim organizacijama u cilju regionalnih i evro-atlantskih integracija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.

Razgovarali su i o temama značajnim za poboljšanje suradnje, kao što su liberalizacija viznog režima u cilju razvoja privredne saradnje i turizma, finalizacija i potpisivanje bilateralnih sporazuma i priprema uvjeta za otvaranje ambasada u Tirani i Sarajevu.

Alkalaj i Qazimi su razgovarali i o predstojećoj zvaničnoj posjeti članova Predsjedništva BiH Republici Albaniji, što je planirana za juni i koja predstavlja značajan napredak za konkretnu suradnju BiH i Albanije.