{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Alkalaj - De Gucht

F
16.10.2008. u 18:47
0
0
Susret Alkalaj - De Gucht
0
Susret Alkalaj - De Gucht
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj, u okviru radne posjete Briselu, sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Belgije Karelom De Guchtom, saopćeno je iz MVPBiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Alkalaj je upoznao ministra De Guchta sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i aktivnostima u smislu ispunjavanja uslova na putu ka euroatlantskim integracijama.

Izrazio je uvjerenje da će godišnji izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine biti pozitivan. Ministar De Gucht je naglasio da Belgija podržava napore Bosne i Hercegovine u tom smislu.

Jedna od tema razgovora bilo je i pitanje liberalizacije viznog režima.

Ministar Alkalaj je informisao De Guchta o aktivnostima koje je BiH poduzela u okviru realizacije uslova postavljenih u Mapi puta i izrazio očekivanje da će pregovori BiH sa EU o liberalizaciji viznog režima biti uspješno okončani sljedeće godine, odnosno da će rezultirati uspostavljanjem bezviznog režima.

Alkalaj je iskoristio ovu priliku da informiše De Guchta o kandidaturi BiH za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti Organizacije ujedinjenih naroda za 2010.-2011. godinu.

Na sastanku je konstatovano da na bilateralnom planu dviju zemalja nema otvorenih pitanja, te da se intenziviranje političkih odnosa može pozitivno odraziti na saradnju u drugim domenima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: