{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suspenzija pomoćniku ministra porodice RS

F
8.11.2012. u 14:56
2
0
Suspenzija pomoćniku ministra porodice RS
2
Suspenzija pomoćniku ministra porodice RS
Nakon skandala s zloupotrebom memoranduma Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a entitetska vlada suspendovala je danas Gorana Racu, pomoćnika za sport u tom resoru.
Vlada RS-a suspendovala je Racu na inicijativu ministrice porodice, omladine i sporta Nade Tešanović, a čitav slučaj zlopotrebe služebnog položaja istražit će Vladina komisija za disciplinsku odgovornost državnih službenika.

Potvrdila je to danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci resorna ministrica Nada Tešanović, nakon što su u javnost dospjeli detalji da su na memorandumu Ministarstva u dva navrata slati privatni dopisi načelniku Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Banja Luka, a koje je potpisala Goranova supruga Bojana Raca, koja ni ne radi u ovom ministarstvu.

Bojana Raca je dopisom na memorandumu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a urgencijama tražila da joj se odgovori na zahtjev koji je podnijela za rušenje objekta "Hard rok kafe" u Banjoj Luci, s čijim vlasnikom vodi privatni spor.

Vlasnik objekta Siniša Tomić je podnio prijavu protiv Race zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja te o tome upoznao najviše zvaničnike RS i Banje Luke.

Goran Raca u svoju odbranu tvrdio da je “nepažnjom omogućio supruzi da koristi njegov stik na kome se nalazi memorandum Ministarstva i da napiše urgencije na tom dokumentu”.

Zanimljivo je da je sve to nazvao “tehničkom greškom koja može samo da izazove lakšu povredu dužnosti”, iako je zakonom jasno definirano ko i u kojim slučajevima može koristiti memorandum institucija ili u ovom slučaju Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: