{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suspendujte primitivnog ministra Heću

F
12.7.2008. u 08:36
0
0
Suspendujte primitivnog ministra Heću
0
Suspendujte primitivnog ministra Heću
Rukovodstvo Socijaldemokratske unije (SDU) BiH oštro osuđuje današnji napad ministra industrije i energetike FBiH Vahida Heće na reportera Avaza i ekipu NTV Hayat "koji je i ovog puta pokazao svu bahatost koju nosi već odavno".
"Napad na novinara odnosno predstavnika medija je u suštini napad na slobodu medija i smatramo da nadležne institucije, prije svega nadležno tužilaštvo, treba što prije da reaguje i sankcioniše ovakva kriminalna ponašanja nosioca najviših funkcija u Vladi FBiH", ističe SDU u saopćenju.

SDU smatra da je za ovakvo ponašanje "primitivnog ministra odgovorno nadležno tužilaštvo koje je moglo ovaj napad spriječiti da je pravovremeno procesuiralo ministra Heću koji je očigledno sklon nezakonitim radnjama i koji je svoju funkciju shvatio kao priliku za lično bogačenje".

SDU od Vlade FBiH traži da u toku sutrašnjeg dana zakaže vanrednu sjednicu Vlade i zbog ovakvog ponašanja suspenduje ministra Heću i o tome obavijesti javnost.

"U protivnom rukovodstvo SDUBiH putem svojih predstavnika u parlamentu Federacije tražit će ostavku Vlade FBiH jer svaki pokušaj amnestiranja Heće je znak podrške kriminaliziranom ministru," upozorava u saopćenju SDUBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: