{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suspendovano sedam državnih službenika zbog CEMT dozvola

S
4.2.2010. u 12:23
0
1
Suspendovano sedam državnih službenika zbog CEMT dozvola
0
Suspendovano sedam državnih službenika zbog CEMT dozvola
Rudo Vidović
Ministar komunikacija i transporta BiH Rudo Vidović izjavio je danas da je suspendovao sedam državnih službenika osumnjičenih za nezakonitu podjelu CEMT dozvola.
"U skladu sa zakonskim ovlaštenjima donio sam rješenje o njihovoj preventivnoj suspenziji do okončanja postupka koji vode nadležne institucije BiH, konkretno Tužilaštvo BiH“, rekao je Vidović Srni.

On je istakao da ne može govoriti o spornom periodu za koji Tužilaštvo tereti sedmoro osumnjičenih jer je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izuzela dokumentaciju iz tog perioda, ali i zato jer je to pitanje sad u nadležnosti institucija koje vode postupak.

Podsjećajući da su u Parlamentarnoj skupštini BiH formirane istražne komisije za ispitivanje postupka izdavanja CEMT dozvola, Vidović je rekao da će im Ministarstvo komunikacija i transporta staviti na raspolaganje svu dokumentaciju i informacije koji budu traženi.

U BiH su za 2010. godinu odobrene 804 CEMT dozvole.

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je nedavno optužnicu protiv sedam lica koja se terete da su od 25. oktobra 2006. do 10. januara 2007. godine kao službena i odgovorna lica u institucijama BiH počinila krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužnica je podignuta protiv Nikole Šege, Mirka Šekare, Enisa Ajkunića, Daria Bušića, Radovana Dragaša, Ekrema Spahića i Selima Kopića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: