|

Suspendovani tužilac Goran Salihović: Podvrgnut sam medijskom linču

Suspendovani tužilac Goran Salihović: Podvrgnut sam medijskom linču
0
S
SRNA
6.12.2016. u 11:40
24
komentara
0

dijeljenja
Suspendovani tužilac Goran Salihović: Podvrgnut sam medijskom linču Goran Salihović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Suspendovani glavni tužilac BiH Goran Salihović rekao je danas da je podvrgnut medijskom linču politike i da se to nastavlja na cijelo pravosuđe.
Salihović je uoči prvog disciplinskog ročišta u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) novinarima rekao da ima povjerenje u Vijeće i disciplinsku komisiju.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija rekao je da svaki disciplinski postupak, protiv bilo kojeg sudije ili tužioca, djelimično narušava ugled pravosudnih institucija, kao i da viša funkcija više narušava ugled.

On je naglasio da vođenje postupka protiv sudija ili tužilaca gradi sigurnost konzistentnog sistema i povjerenje građana da u tom sistemu niko neće biti pošteđen.

"Nikada nećemo imati savršen sistem koji će onemogućiti ljudske greške i slabosti i ne možemo isključiti da će se i u budućnosti takve stvari dešavati", ocijenio je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, sve treba posmatratiti kroz prizmu činjenice da procesuiranje, bilo disciplinsko ili krivično, nosilaca i rukovodilaca pravosudnih institucija govori da pravosudni sistem iznutra funkcioniše.

VSTV BiH zakazao je za danas prvo disciplinsko ročište protiv Salihovića, osumnjičenog za niz nepravilnosti u radu Tužilaštva BiH, zbog čega je suspendovan u septembru.

Navode disciplinskog tužioca Salihović je odbacio kao netačne.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...