Saznaje Klix.ba
247

Suspendovan Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a

D. Be.
Foto: CIN
Foto: CIN
Načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar je suspendovan, saznaje Klix.ba. Rezultat je ovo unutrašnje istrage koju je sproveo FUP.
Odluku je donio v.d. direktora FUP-a Ensad Korman na zahtjev resornog ministra Aljoše Čampare. Do okončanja suspenzije Čegara će na poziciji šefa uniformisane policije FUP-a zamijeniti Latif Kabaš.

Tim povodom kontaktirali smo i Čegara, ali nam je kazao da to nije pitanje za njega već za FUP. O svemu se naknadno oglasio i FUP.

Zoran Čegar, protiv kojeg se vodi istraga i zbog fizičkog napada na radnika na parkingu u Sarajevu, je prošle sedmice nasrnuo i prijetio novinarki CIN-a ispred suda u Dubrovniku gdje mu je počelo suđenje jer je optužen za prevaru.

Razlog za nove prijetnje je istraživačka priča koju su novinari objavili povodom sumnjivih poslova ovog visokorangiranog policijskog službenika.

Iz FUP-a su prošle sedmice pod pritiskom javnosti saopćili da je pokrenuta "interna istraga koja će biti sprovedena u najkraćem mogućem roku" te pozvali na presumpciju nevinosti.

O posljednjem agresivnom ponašanju Čegara se čulo i izvan granica BiH pa je više europarlamentaraca otvorenim pismom oštro osudilo njegove izljeve bijesa te su pozvali Evropsku komisiju da također osudi ovaj čin i da zatraži zaštitu novinara.