|

Suspendovan imam iz Busovače zbog kandidature na izborima

Suspendovan imam iz Busovače zbog kandidature na izborima
100
Klix.ba
9.10.2014. u 16:00
50
komentara
100

dijeljenja
Suspendovan imam iz Busovače zbog kandidature na izborima Rijaset IZ BiH
Kabinet reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, povodom kandidature na Općim izborima 2014. godine Enijada Mekića, imama u džematu Kaćuni, Medžlis Islamske zajednice Busovača, se oglasio saopćenjem za javnost, u kojem se navodi da je imam suspendovan.
"Nakon dobijenih saznanja da je Enijad Mekić, imam u džematu Kaćuni, Medžlis Islamske zajednice Busovača, kandidat na Općim izborima 2014. godine jedne političke stranke, Islamska zajednice je pokrenula diciplinski postupak protiv navedenog imama zato što je prekršio Odluku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini iz 2002. godine, kojom je precizirano da Islamska zajednica ne promovira ni jednu političku stranku, a nosioci vjerskog autoriteta u Islamskoj zajednici ne mogu obnašati nikakvu političku funkciju", navodi se u saopćenju.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović pismeno je zatražio od Medžlisa Islamske zajednice Busovača da do okončanja disciplinskog postupka izvrši suspenziju Enijada Mekića s dužnosti imama u džematu Kaćuni, kaže se u saopćenju Kabineta Reisu-l-uleme.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...