{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suradnja u oblasti naftnog gospodarstva

S
22.1.2008. u 14:38
0
0
Suradnja u oblasti naftnog gospodarstva
0
Suradnja u oblasti naftnog gospodarstva
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković, dopremijeri Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac, federalni ministar energije, rudarstva i industrije mr. Vahid Hećo i direktor Agencije za privatizaciju u FBiH Enes Ganić razgovarali su danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s čelnicima “Energoinvesta” d.d. Sarajevo, “Energopetrola” d.d. Sarajevo i “Terminala Federacije” d.o.o. o stanju u kompanijama iz oblasti prometa i uskladištenja nafte, te mogućnostima njihove poslovne suradnje.
Govoreći o “Energopetrolu”, direktor Franjo Božić ukazao je i na problem koji bitno utječe na planove kompanije, a odnose se na sporo dobijanje urbanističkih suglasnosti i građevnih dozvola za benzinske crpke. Stoga je zaključeno kako će “Energopetrol” dostaviti popis 26 općina i objekata za koje se traže dozvole, nakon čega će Vlada od nadležnih općinskih tijela tražiti ubrzanja procesa.

“Energopetrol” će, također, pripremiti i Vladi dostaviti investicijski plan razrađen po godinama.

Nakon što je direktor Tihomir Kožul obrazložio stanje u “Terminalima Federacije”, ukazano je, uz ostalo, na potrebu što skorijeg početka izrade tehničke dokumentacije nužne za revitaliziranje ove kompanije. Pomoć u tome će pružiti “Energoinvest”, čiji je direktor Džemail Vlahovljak izrazio spremnost na suradnju i s “Terminalima” i s “Energopetrolom”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: