Poslušajte poruku
46

Supruga misteriozno uhapšenog Turčina u Bihaću: Bojim se za njegovu bezbjednost

D. Be.
Služba za poslove sa strancima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Služba za poslove sa strancima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom kontroverznog hapšenja turskog državljanina Fatih Keskina u Bihaću oglasila se njegova supruga sa porukom da je veoma zabrinuta za sigurnost svog partnera.
Nakon što je Klix.ba jučer pisao da je uhapšen Keskin, a zatim prebačen u Imigracioni centar radi deportacije u Tursku, direktor Službe za poslove za strancima Slobodan Ujić je izjavio da je "sve urađeno na osnovu operativnih podataka" i da se trenutno vrše provjere i razgovori.

No, da je sve urađeno pod misterioznim okolnostima potvrđuje i video obraćanje supruge Fatiha Keskina.

"Ja sam supruga Fatiha Keskina koji je danas bespravno odveden u Sarajevo poslije razgovora sa policijom. Moj suprug 15 godina radi u prosvjeti Bosne i Hercegovine i na sve načine se trudi da doprinese ovoj državi koju vidi kao svoju domovinu. Izuzetno smo tužni zbog ovog što se desilo. Bojim se za bezbjednost svog supruga. Vjerujemo da će zakon u Bosni Hercegovini učiniti da prava istina izađe na vidjelo", poručila je.


Fatih Keskin je inače direktor Una-Sana koledža u Bihaću koji posluje u okviru grupacije Richmond parka sa sjedištem u Sarajevu koja je pravni nasljednik obrazovnih institucija "Bosna Sema".

Indikativno je da je "akcija" uslijedila nakon poziva turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana vlastima u Sarajevu da izruče određene turske državljane koje su turske vlasti optužile da su sljedbenici Fetullaha Gulena.

Advokat Nedim Ademović koji je pokušao ostvariti kontakt sa navedenim turskim državljaninom, ali mu, kako nam je rekao, to nisu omogućili u Terenskom uredu Službe za poslove sa strancima BiH u Bihaću

"Nama su rekli da nemamo punomoć za njegovo zastupanje. Međutim, čovjeka su lišili slobode i ne daju mu da priča s nama. Također, iz navedenog koledža su nam rekli da su pokušali pratiti vozilo u kojem su ga odveli, ali automobil se kretao velikom brzinom i praktično je prošao kroz sva crvena svjetla te ga je bilo nemoguće pratiti", kazao nam je Ademović.