{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Supervizor za Brčko smijenio dva pripadnika policije distrikta

F
16.2.2008. u 10:36
0
0
Supervizor za Brčko smijenio dva pripadnika policije distrikta
0
Supervizor za Brčko smijenio dva pripadnika policije distrikta
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian izdao je naloge supervizora kojima se Slobodan Katanić i Đorđe Popović razrješavaju dužnosti u Policiji distrikta Brčko.
On je izdao naloge nakon što je Apelaciono povjerenstvo donijelo rješenje da je u odlukama Disciplinskog povjerenstva o prestanku radnog odnosa Katanića i Popovića u Policiji distrikta Brčko bilo proceduralnih nedostataka. Pošto nije bilo indicija da se dovodi u pitanje suština odluke o prekidu radnog odnosa, supervizor Gregorian je ustvrdio da je u najboljem interesu Distrikta i Policije distrikta Brčko da obojicu smijeni sa dužnosti, priopćeno je iz ureda OHR Brčko.

U priopćenju se dalje navodi da je supervizor već odavno bio spreman smijeniti ovu dvojicu policijskih djelatnika, ali se prethodno uzdržao od izdavanja naloga o smjeni jer je šef Policije Brčkog rekao da će pokušati učiniti da oba dužnosnika poboljšaju svoje ponašanje, a ukoliko to ne uspije, da će se protiv njih pokrenuti utvrđeni disciplinski postupak.

Duže od godinu dana supervizor Gregorian je dobivao izvješća o kršenju službenih dužnosti, težim povredama dužnosti, neprofesionalnosti, neadekvatnom radu u službi i drugim postupcima Katanića i Popovića s ciljem da naruše učinkovitost Policije Distrikta.

Supervizor napominje da je Tribunal za Brčko presudan značaj dao uspostavljanju profesionalnih, multietničkih, demokratski orijentiranih i odgovornih policijskih snaga u distriktu Brčko.

Pridržavanje najviših standarda profesionalnosti i nepristranosti u Policiji distrikta Brčko, a naročito među njenim visokim rukovodiocima, ključno je za poboljšanje povjerenja građana u Policiju distrikta Brčko, navodi se u priopćenju OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: