{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Supervizior donio izmjenu zakona Brčko Distrikta o državnoj službi

F
14.11.2008. u 12:21
0
1
Supervizior donio izmjenu zakona Brčko Distrikta o državnoj službi
0
Supervizior donio izmjenu zakona Brčko Distrikta o državnoj službi
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian izdao je jučer Nalog supervizora kojim se donose izmjene Zakona o državnoj službi u organima uprave Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.
Tako je utvrđeno da postojeći zakon nije u skladu sa zakonodavstvom države Bosne i Hercegovine u dijelu kojim se regulira suspendiranje s dužnosti državnih službenika protiv kojih se vodi kaznena istraga.

Supervizor je izrazio bojazan da kaznene istrage koje su važne za državnu sigurnost Bosne i Hercegovine i koje imaju veze s njenim predpristupnim obvezama prema Europskoj uniji mogu biti ometene takvom neusklađenošću odgovarajućih zakona Distrikta i države.

"Imam u vidu potrebu osigurati da zakoni Brčko Distrikta, kojeg Arbitražni tribunal spominje kao 'instituciju BiH', budu u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s odgovarajućim zakonima države Bosne i Hercegovine", rekao je supervizor.

Izmjena Zakona je tehničke prirode, ali je važna i vremenski ključna, te se prema tome ne smije odlagati dok Skupština Distrikta ponovo bude u redovnom sazivu.

Supevizor je stoga donio odluku, nakon konsultacija s predstavnicima Vlade Brčko Distrikta, da putem naloga supervizora donese ovu izmjenu kako bi osigurao pravnu sigurnost za sve državne službenike Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: