Sarajevo
0

Superbus proslavio šesti rođendan

FENA
Superbus, mobilni, edukativni projekt SOS dječijih sela BiH, namijenjen bh. djeci proslavio je šesti rođendan.

Veliki broj mališana i njihovih roditelja pridružili su se Superbus timu na Vilsonovom šetalištu i proveli ugodna četiri sata uz igru, druženje i zabavu.

Od septembra 2004. veseli kombi mami osmijehe djece gdje god se pojavi – u parkovima, igralištima, školskim dvorištima, pedijatrijskim odjelima bolnica, dječijim domovima, vrtićima...

Superbus je pokretni Centar za rad s djecom, koji kao osnovni metod učenja koristi igru i zabavu, imajući u vidu pedagoške ciljeve vezane za podsticanje i razvoj samopouzdanja, grupni rad, podsticanje međusobnog poštovanja i uvažavanje razlika među djecom, bilo da su socijalne, ekonomske, etničke, starosne ili bilo koje druge prirode.

Superbus tim čine četiri profesionalca: profesori pedagogije, psihologije, umjetnosti i sporta, kao i šareni kombi prepun materijala za rad s djecom. Tokom godine Superbus tim na različitim lokacijama radi s oko 14.000 djece.

„Superbus tim već šest godina obilazi cijelu Bosnu i Hercegovinu, želeći doći do što većeg broja djece, te koristeći igru kao najprilagodljiviji metod rada, ojačati njihovo samopouzdanje, naučiti ih novim vještinama i znanjima. Sretni smo da djeca prepoznaju naš kombi, te da na svakoj našoj aktivnosti radimo s najmanje 40 mališana“, kazala je koordinatorica Superbus projekta Tatjana Rukavina-Fazlić.