{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Super milijunaš" počinje u maju

O
14.4.2006. u 12:11
0
2
"Super milijunaš" počinje u maju
0
"Super milijunaš" počinje u maju
Iako je bila najavljivana za novembar prošle godine, realizacija kviza Super Milijunaš započeće u maju ove godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Razlozi ovolikom kašnjenju, prema riječima urednika programa TVOBN Mirze Vilića, jesu problemi tehničke prirode, koji su konačno prevaziđeni. Želeći saznati pojedinosti vezane za ovaj projekat, kao i ime voditelja kviza, kontaktirali smo sa Vilićem, odgovornim za realizaciju ovog atraktivnog kviza.

Realizacija kviza Super milijunaš planirana je za početak mjeseca maja. S obzirom da su u ovom trenutku završeni pregovori oko studijskog prostora za snimanje - Međunarodni centar za omladinu na Grbavici (bivši Vaso Pelagić), počela je i završna faza izrade scenografije. Cijeli posao trebao bi se okončati u naredne dvije do tri sedmice i onda bi projekat mogao startati kaže Vilić.

Koji su razlozi ovolikog kašnjenja kviza?

- Razlozi su isključivo tehničke prirode. Kod nas ne postoji adekvatan studijski prostor u kojem bi se kviz, sa svim svojim tehničkim detaljima, mogao realizirati. Nakon što su se stekli svi preduslovi za ovaj segment realizacije, pristupilo se i završnoj fazi projekta, izradi i postavki scenografije, te izboru voditelja i prijavama kandidata.

Da li se konačno zna ime voditelja?

- Što se tiče voditelja, to je i bila naša najveća dilema. S obzirom da sami nismo vidjeli neki logičan izbor, odlučili smo se posegnuti za mišljenjem javnog mijenja. Otpočela je kampanja Pozovi i osvoji, kao prva faza u kojoj su gledaoci sami predlagali imena voditelja. To je trajalo otprilike mjesec i pol dana i nakon toga su se iskristalisala imena petorice voditelja koje smo odlučili staviti u završni krug izbora. Taj krug je trajao do prije dvije sedmice i dobili smo rezultate, koje za sada ne bismo javno objavljivali, jer sa svim kandidatima trebamo obaviti razgovore oko toga da li bi prihvatili ulogu voditelja, što je posljednja faza u cjelokupnom projektu. Tek nakon toga imaćemo više detalja i informacija u vezi sa voditeljom i njegovim izborom, koji je isključivo volja gledalaca.

Koliko se do sada kandidata prijavilo za učešće u kvizu?

- Svaki dan se prijavi između 150 i 200 kandidata putem telefona. Svi oni, u prvoj fazi prijave, odgovaraju na osnovna pitanja kako bi ušli u sami proces realizacije kviza. Nakon toga, oni koji budu imali tačne odgovore, ulaze u drugu fazu, koja podrazumijeva testiranja iz opšteg znanja, nakon čega svaki od kandidata dobije svoj portfolij, koji se automatski unosi u softwer i nakon čega se sistemom slučajnog uzorka izaberu učesnici kviza. S obzirom na broj prijava, situacija je sasvim zadovoljavajuća i za otprilike dvije sedmice, koliko je dovoljno prema licenci, trebali bismo dobiti prve kandidate za testiranja. Tek nakon te druge faze moći ćemo vidjeti ko stvarno može u kviz i kakvo nam je realno stanje. Moje lično mišljenje je da ćemo za dvije do tri sedmice, baš kada i studio i scenografija i tehnika budu spremni, imati i prvih osam kandidata za kviz.

Znaju li ste termini prikazivanja?

- Za sada se nismo bavili tim dijelom projekta. Opcija od dva emitiranja sedmično je svakako u prvom planu, ali s obzirom da slijedi ljetnji period i pada uopće interesovanje za TV programe, možda i na tom dijelu nešto izmijenimo. U zavisnosti od tog dijela, bit će jasno i koji su termini u pitanju.

Koliko je iznos glavne nagrade?

- Konačno što se tiče nagrade, kako samo i ime kaže, nagrada je jedan milion KM i to je najveća nagrada za jedan kviz u regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: