Lagana šetnja
83

Sunce izmamilo mali broj Sarajlija i turista na ulice: Mir i tišina u glavnom gradu BiH

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Stanovnici Sarajeva koji su prvomajske praznike odlučili provesti u svojim domovima su se probudili uz kišu i tmurno vrijeme što ih je zadržalo u toplim domovima. Ipak, situacija se malo promijenila u poslijodnevnim satima.

Rijetki su odlučili u jutarnjim satima izaći iz svojih domova i prošetati mokrim i tihim sarajevskim ulicama. Ključ u bravu stavile su skoro sve prodavnice i ugostiteljski objekti, kako u centru Sarajeva tako i u ostalim gradskim naseljima.

U poslijepodnevnim satima zrake sunca su na kratko obasjale glavni grad BiH što je na ulice izmamilo građane, ali zasigurno veći broj turista.

Fotoreporter portala Klix.ba jutros je, ali i poslijepodne na ulicama, sreo grupe turista od kojih su najbrojniji oni iz daleke Kine. Kinezi pod svaku cijenu žele upoznati sve ljepote Sarajeva, pa tokom cijelog dana neumorno šetaju i uče o historiji grada na Miljacki.

Iako većina kafića i restorana nije radila tokom dana, a tradicija je da će neki od njih svoja vrata za goste otvoriti u večernjim satima.