Zvornik
0

Suljkanović: Povratnici će imati bolji status

SRNA
Zvornik
Zvornik
Kandidat Socijaldemokratske partije BiH za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske Enes Suljkanović izjavio je danas u Zvorniku da će se, ukoliko bude izabran na ovu funkciju, zalagati za bolji status povratnika, otvaranje radih mjesta i poboljšanje stanja u poljoprivrednoj proizvodnji.

Suljkanović je na promociji kandidata SDP-a BiH za predstojeće izbore rekao da ovoj zemlji nije potrebna strategija povratka nego strategija opstanka, dodavši da upravo zbog pogrešne strategije narod odlazi i iz RS i iz BiH, jer nema posla.

 Ističući da je podrinjski kraj poznat po proizvodnji krastavca kornišona, Suljkanović je rekao da je nedopustivo da poljoprivredni  proizvođači prodaju ovu sirovinu po 0,20 KM po kilogramu, a da se istovremeno taj isti, ali finalni proizvod, uvozi iz Hrvatske i Slovenije po tri KM po kilogramu. 

"Znači potrebno je ovdje stvoriti prerađivačke kapacitete i proizvoditi i izvoziti finalni proizvod, a ne poluproizvod", rekao je Suljkanović. 

Kandidat SDP BiH za poslanika za Narodnu skupštinu RS Fadil Banjanović rekao je da su ovi izbori kraj teškom stanju naroda koji sve više ide na kontejnere, ljudima bez posla, jer je došlo vrijeme pobjede socijaldemokratije. 

"Sigurno sa socijaldemokratijom dolazi bolje vrijeme za običnog čovjeka koji želi više posla i pravde", rekao je Banjanović, ističući da će sa kadrovima SDP BiH sve ovo biti ostvarljivo.  

Kandidat SDP BiH za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Admir Hasanović konstatovao je da svi problemi koje imaju građani RS i BiH proizilaze iz teške ekonomske situacije. 
"Ono na čemu ću najviše insistirati, ukoliko budem izabran, što je i osnovni temelj svih politika SDP BiH, jeste razvoj ekonomije", rekao je Hasanović. 

Kandidati SDP BiH su prethodno razgovarali sa stanovnicima zvorničke mjesne zajednice Kozluk o razvoju poljoprivrede, zanatskih djelatnosti, kao i o stvaranju boljih životnih uslova za sve građane.