BiH
28

Suljagić i Terzić-Šeremet kandidati DF-a za Predsjedništvo BiH

Klix.ba
Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) donijelo je odluku da će javnosti nepoznata Zora Terzić-Šeremet biti kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dok će Emir Suljagić biti kandidat DF za bošnjačkog člana Predsjedništva na općim izborima 2014.

Predsjedništvo stranke je na današnjoj sjednici usvojilo kandidatske liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine, te kandidatske liste za Skupštine kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nosioci liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH su: Željko Komšić za KS, Mensura Beganović za ZDK, Rusmir Mujadžić za USK, te Damir Bećirović za TK.

Nosici liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH su Dženan Đonlagić i Dževad Adžem za KS, Alma Kratina i Mujo Hodžić za ZDK, Almir Zulić za USK, Jasmin Kadić, Mahir Mešalić i Nermin Avdić za TK, Ružica Burić za HNK, Franjka Suzana Galić za Kanton 10 i Ilhan Bušatlić za SBK.

Na listi za Skupštine kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine naći će se: Farko Hodžić - USK, Mustafa Jupić - PK, Sabid Zekan - TK, Semir Lemeš - ZDK, Edita Velić - BPK, Rusmin Jusufspahić - SBK, Ana Marija Tadić - Jakovljević - HNK, Goran Akšamija - KS i Niko Baković K10.