Suljagić djeci u Bratuncu uručio paketiće i bickle

S
Sarajevo-x.com
27.12.2011. u 13:22
0
5
Suljagić djeci u Bratuncu uručio paketiće i bickle
0
Suljagić djeci u Bratuncu uručio paketiće i bickle
Direktor OŠ Hamdija Kreševljaković Salko Huskić, ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Emir Suljagić i nastavnik Zekerijah Nalić borave u prednovogodišnjoj posjeti povratnicima u opštini Bratunac.
Ovom prigodom, djeci povratnika uručeni su novogodišnji paketići koji su dar učenika osnovnih škola Vrhbosna i Hamdija Kreševljaković, kao i bicikli koji su poklon Grada Ulma i Islamskog centra u tom gradu.

Nastavnik Zekerijah Nalić, idejni tvorac projekta "Rijeke i mostovi", kroz koji su osigurane vrijedne donacije za navedene sarajevske osnovne škole i djecu povratnika u Bratuncu, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da "i u teškim vremenima djeca iz Sarajeva zaista misle o svojim drugovima iz Bratunca, koji sigurno žive u težim uslovima od onih u Sarajevu".

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS osiguralo je sredstva za transport svih dosadašnjih donacija iz Ulma, a ministar Emir Suljagić je kratko izjavio kako je ovo "savršen argument u korist teze da su granice samo u glavama i da svi moramo raditi zajedno, kako bi budućnost naše djece bila barem malo svjetlija od sadašnjosti"
Podsjećamo, Grad Ulm je, kroz projekt "Rijeke i mostovi" ranije dvjema sarajevskim školama donirao školsku i računarsku opremu te namještaj.

U planu je proširenje saradnje Ministarstva i Grada Ulma, kako bi učenici tehničkih škola iz Sarajeva išli na školovanje i praksu u taj njemački grad i to već od iduće školske godine.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: