Žestoka rasprava u NSRS-u
31

Šulić prozvan: Snižavate cijene deterdženta i paštete, rugate se narodu

T. K.
Screenshot: YouTube BN
Screenshot: YouTube BN
Zastupnik Kluba Za pravdu i red u NSRS-u Minja Savanović, kritikovao ja najavu ministra trgovine i turizma RS-a Denisa Šulića koji je nedavno najavio kampanju "Društveno odgovorni", gdje je naglašeno da će pet namjernica u narednom periodu biti sniženo.

Naime, radi se o tirolskoj kobasici, majonezi, začinu, pilećoj pašteti i deterdžentu za suđe. Savanović je naglasio da je ovdje trebalo navesti udarne namirnice i da je na tome trebao biti fokus.

"Zašto u RS-u nisu snižene udarne namirnice? Snižavate tirolsku kobasicu, deterdžent, majonezu, pileću paštetu i začin. Ministre, nikada vas nisam vidio u restoranu da jedete ove namirnice. Ovo je ruganje i ponižavajuće", kazao je Savanović.

Šulić je kao odgovor na ovu konstataciju istakao da on kao većina građana kupuje u trgovinama i da zna kakve su cijene namirnica.

"Ja sam neko ko kupuje svaki dan sam u trgovinama. Znam da je litar ulja u društveno odgovornim marketima prošle godine bio šest maraka, a sada je 2.8 KM. Mi kao Vlada RS-a smo krenuli sa tom kampanjom još u junu mjesecu", kazao je Šulić.

Dodao je da je ovo samo nastavak kampanje, gdje su se tržni centri odricali dijela marže.

"Podsjećam da je Vlada RS-a još prije godinu dana ograničila maržu na osnovne životne namirnice, da smo sa predsjednikom RS-a za najugroženije osigurali podijelili preko 3500 paketa s osnovnim životnim namirnicama", poručio je, između ostalog, Šulić.

Savanović je na ovo poruke kazao da se ministar Šulić ruga narodu sa takvim izlaganjem.

"Jeste li vi svjesni uopšte o čemu se ovdje radi. Vi se dičite sa stavkama koje u Zambiji mogu da se nabave po jeftinijoj cijeni. To nije normalno", rekao je Savanović.