BiH
0

Sulejmanu Tihiću prijete smrću

Nezavisne novine
Policija nije uhapsila osobu koja je u utorak ostavila prijeteće poruke upućene bh. političarima ispred zgrade Konzulata Republike Turske u BiH u Sarajevu, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nepoznati muškarac u utorak je bacio najlonsku kesu preko ograde ispred zgrade turskog konzulata u sarajevskom naselju Skenderija.

"U kesi su bile kutije od cigareta na kojima su ispisane prijeteće poruke upućene političarima u BiH, a među ovim porukama je bila i jedna upućena Sulejmanu Tihiću, predsjedniku SDA i predsjedavajućem Doma naroda parlamenta BiH, koja glasi 'Treba ubiti Tihića'", rekao je izvor blizak istrazi za "Nezavisne novine".

Iz Pres-službe parlamenta BiH su izjavili da Sulejman Tihić prekjučer do 16 sati nije bio obaviješten da su prijeteće poruke upućene njemu, pišu "Nezavisne novine".

Incident se desio ispred zgrade turskog konzulata u sarajevskom naselju Skenderija dok je pripadnik Jedinice za zaštitu ličnosti i objekata MUP-a FBiH obilazio Ambasadu Republike Turske.

Iz MUP-a KS je saopšteno da je kesu u kojoj su bile kutije od cigareta sa prijetećim porukama pronašla radnica koja održava čistoću u Konzulatu Turske.

Istragu o ovom događaju vode pripadnici kantonalnog MUP-a koji su izuzeli prijeteće poruke, kao i snimak osobe koja je bacila kesu s ovim porukama. Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je odgovorna za ovaj incident.

Nebojša Regoje, portparol Ministarstva inostranih poslova BiH, je kazao da su Ministarstvo o ovom događaju obavijestili predstavnici Konzulata Turske, nakon čega je Ministarstvo obavijestilo sve bezbjednosne agencije, navode "Nezavisne novine".