{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sulejman Tihić u Istanbulu otvorio izložbu o Starom mostu

N
NINA
31.5.2004. u 22:26
0
0
Sulejman Tihić u Istanbulu otvorio izložbu o Starom mostu
0
Sulejman Tihić u Istanbulu otvorio izložbu o Starom mostu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i ministar kulture i obrazovanja Turske Erkan Mumcu otvorili su večeras u muzeju Aja Sofija u Istanbulu izložbu "Stari most - spomenik mira".
"Došli smo iz BiH upravo ovdje u Istanbul, grad na dva mora i dva kontinenta, svjetsku prijestolnicu civilizacija, gdje se susreću istok i zapad, historija, sadašnjost i budućnost. Stari most na Neretvi u Mostaru je spomenik izvanredne vrijednosti. On je remek-djelo mostogradnje svoga vremena te konstruktivno-arhitektonskog oblikovanja u povezanosti prirodnog fenomena Neretve i okolne gradnje.

Večeras otvorena izložba mnogo govori o Starom mostu i Mostaru, njihovim usponima i padovima tokom historije, a posebno jedinstvenoj ljepoti. Obnova Staroga mosta od posebnog je značaja za BiH, jer je on simbol zajedničkog življenja u miru i toleranciji, na čemu se temelji naša historija.

Obnovom mosta učvršćuju se temelji opstanka BiH kao multietničke, multireligijske i multikulturalne zajednice. Spajanjem obala Neretve povezani su ljudi i nekad među njima pokidane veze", kazao je, između ostaloga, predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić u svom govoru na otvaranju izložbe, zahvalivši se na kraju domaćinima i svima prisutnima na otvaranju izložbe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: