|

Sulejman Tihić se oporavlja u Sarajevu

Sulejman Tihić se oporavlja u Sarajevu
3
A
Anadolija
23.1.2014. u 14:07
39
komentara
3

dijeljenja
Sulejman Tihić se oporavlja u Sarajevu Sulejman Tihić (Foto: Klix.ba)
Nepuna četiri mjeseca nakon operacije u Heidelberg University Hospital u Njemačkoj, lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić nastavlja postoperativni oporavak u Sarajevu.
U toj stranci navode kako nije tačno da je Tihić ponovo bio na operaciji u Njemačkoj. 

Ljekari u Sarajevu prate zdravstveno stanje čelnika SDA, a i kontrolni nalazi će biti obavljeni u glavnom gradu BiH, nakon čega će biti upućeni u Njemačku.

Na pitanje kada bi se Tihić mogao vratiti uobičajenim radnim obavezama, u SDA su kazali da on prati situaciju u stranci i na političkoj sceni u FBiH, posebno dogovore oko implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu ''Sejdić-Finci'', kao i da je u redovnoj komunikaciji sa čelništvom navedene stranke. Upoznat je i sa odlukama stranke, a i u vezi sa tehničkim aktivnostima za Opće izbore ove godine.

''Ljekari su Tihiću preporučili snižavanje intenziteta aktivnosti i on ozbiljno sluša savjete ljekara'', kazali su u vrhu SDA.

Od djetinjstva do sada, Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, povrede noge, kuka, debelog crijeva, pluća...
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...