{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sulejman Tihić izdaje nacionalne interese"

F
FENA
25.12.2008. u 13:40
0
50
"Sulejman Tihić izdaje nacionalne interese"
0
"Sulejman Tihić izdaje nacionalne interese"
Foto: Reuters
Nakon jučerašnje izjave predsjenika SDA Sulejmana Tihića da treba "prevazići poziciju žrtve" reagirali su književnici Isnam Taljić, Zilhad Ključanin i Fatmir Alispahić.
Spomenuti književnici ističu da u povijesti bošnjačke politike nije najavljena brutalnija izdaja nacionalnih interesa od one koju planira još aktuelni predsjednik SDA Sulejman Tihić proglašavajući progon i zaborav bošnjačke žrtve.

"Riječ je o tjeranju žrtve da se navikne na rezultate zločina! Ovakav zločin nad bošnjačkom kolektivnom memorijom ne bi mogao zamisliti ni Radovan Karadžić, ali se našao dobrovoljac i osvetnik Sulejman Tihić da finalizira radove velikosrpskih koljača. Upravo zbog toga mediji po Srbiji pišu hvalospjeve i u naslovima ističu kako Tihić proglašava bošnjačko "prevazilaženje pozicije žrtve“, što suštinski znači bošnjačko pristajanje na izjednačavanje agresora i žrtve.

Potpuna je izdajnička obmana da je zaborav bošnjačke žrtve, kako kaže Tihić, uvjet da se "izbjegnu sukobi i podjele, nove žrtve i stradanja u bližoj ili daljoj budućnosti", jer je upravo suprotno - Bošnjaci će imati onoliko mira i poštovanja koliko budu pamtili i isticali svoju poziciju žrtve, ističe se između ostalog u ovom regiranju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: