Ključanin, Alispahić i Taljić
0

"Sulejman Tihić izdaje nacionalne interese"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon jučerašnje izjave predsjenika SDA Sulejmana Tihića da treba "prevazići poziciju žrtve" reagirali su književnici Isnam Taljić, Zilhad Ključanin i Fatmir Alispahić.

Spomenuti književnici ističu da u povijesti bošnjačke politike nije najavljena brutalnija izdaja nacionalnih interesa od one koju planira još aktuelni predsjednik SDA Sulejman Tihić proglašavajući progon i zaborav bošnjačke žrtve.

"Riječ je o tjeranju žrtve da se navikne na rezultate zločina! Ovakav zločin nad bošnjačkom kolektivnom memorijom ne bi mogao zamisliti ni Radovan Karadžić, ali se našao dobrovoljac i osvetnik Sulejman Tihić da finalizira radove velikosrpskih koljača. Upravo zbog toga mediji po Srbiji pišu hvalospjeve i u naslovima ističu kako Tihić proglašava bošnjačko "prevazilaženje pozicije žrtve“, što suštinski znači bošnjačko pristajanje na izjednačavanje agresora i žrtve.

Potpuna je izdajnička obmana da je zaborav bošnjačke žrtve, kako kaže Tihić, uvjet da se "izbjegnu sukobi i podjele, nove žrtve i stradanja u bližoj ili daljoj budućnosti", jer je upravo suprotno - Bošnjaci će imati onoliko mira i poštovanja koliko budu pamtili i isticali svoju poziciju žrtve, ističe se između ostalog u ovom regiranju.