{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šujici i Bešliću priznanja Međunarodne lige humanista

F
13.3.2010. u 10:06
0
3
Šujici i Bešliću priznanja Međunarodne lige humanista
0
Šujici i Bešliću priznanja Međunarodne lige humanista
Ljubo Bešlić
Bivša dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šujica sinoć je u Mostaru primila visoko priznanje Međunarodne lige humanista (ILH) za zasluge u zaštiti prava djece, dok je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, u ime Gradske uprave Mostara, primio priznanje za izgradnju mira i suživota.
Šujici je dodijeljena Zlatna povelja "Linus Paulig" s plaketom i značkom za dugogodišnju potporu istraživačkom radu projektu "Zaštita djece od zloupotrebe nasilja", a priznanje joj je uručila predsjednica ILH-a Elisabeth Rehn.

Šujica je u svom govoru istaknula je da sretna što je što je prepoznata njezina borba za prava djece, dodajući da se samo na temeljima slobode, mira i jednakopravnosti može graditi budućnost.

Predsjednica ILH-a Elisabeth Rehn, inače nekadašnja specijalna predstavnica generalnog tajnika UN-a, Bešliću je uručila specijalni ključ mira, te je pozvala čelnike Mostara da grade budućnost povezujući u ratu podijeljeni Mostar.

"Neka Mostar bude primjer suživota u bogatstvu različitosti i da svi građani budu jednakopravni", poručila je Rehn.

Inače, prije svečanosti održan je sastanak na kojemu je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Boras prihvatio inicijativu Internacionalne lige humanista o otvaranju Internacionalnog centra za sport, kulturu, edukaciju mladih za mir, promicanje kulture mira i razumijevanja koji bi bio smješten na Buni kod Mostara.

Međunarodnu ligu humanista, koja se zauzima za svijet bez rata i promociju ljudskih prava, utemeljila je 1974. u Dubrovniku skupina svjetskih uglednika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: