BiH
8

Šuhret Fazlić podnio ostavku na mjesto predsjednika GO SDP Bihać

Piše: M. Ć.
Predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bihaća Šuhret Fazlić podnio je danas ostavku na tu stranačku funkciju.

O razlozima ostavke Fazlić nije htio govoriti, no neslužbeno se doznaje da su u pitanju unutarstranačka previranja i podjele.

Naime, Fazlić, koji je do septembra 2015. godine obnašao funkciju direktora Agencije za privatizaciju FBiH, prema pojedinim najavama, trebao je biti kandidat SDP-a za mjesto prvog čovjeka Grada Bihaća na predstojećim izborima i jedini dostojan protivnik aktuelnom gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću (SDA).

S tim se, čini se, nisu slagali pojedini članovi Kantonalnog odbora SDP-a, koji su, kako javlja RTVUSK, pokrenuli kampanju protiv njega, budući da je Fazlić imao zabranu kandidiranja od strane Centralne izborne komisije, a koja je istakla 26. aprila.

Na taj način, mjesto prvog čovjeka SDP-a u Bihaću ostalo je upražnjeno, a za sada je nejasno ko bi mogao naslijediti Fazlića.

Kao mogući kandidat SDP-a za gradonačelnika Bihaća navodi se Hajrudin Havić, zastupnik u federalnom parlamentu i predsjednik KO SDP USK.