{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šuhret Fazlić dao ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju FBiH

22.9.2015. u 11:59
7
45
Šuhret Fazlić dao ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju FBiH
7
Šuhret Fazlić dao ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju FBiH
Šuhret Fazlić je dao ostavku na poziciji direktora federalne Agencije za privatizaciju jer smatra da je odluka federalne Vlade o osnivanju Privrednog društva INTERA nezakonita.
Fazlić zamjera Vladi FBiH što prilikom osnivanja INTERA-e nije konsultovala Agenciju.

"Djelatnost Agencije je obavljanje stučnih poslova u vezi s privatizacijom. Agencija obavlja savjetodavne, promotivne, edukativne i druge stručne poslove, u skladu sa zakonom", objasnio je Fazlić.

Dodao je da se Odlukom o osnivanju Privrednog društva INTERA određene nadležnosti Agencije za privatizaciju temeljene na Zakonu, kao i zaduženja temeljena na odlukama Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH prenose na ovo društvo.

"Imajući to na umu, kao i vlastitu odgovornost u rukovođenju Agencijom i provođenju odluka Vlade Federacije BiH, podnosim ostavku jer, ne slažući se sa ovakvim rješenjima, ne želim biti prepreka u realizaciji Vladinih odluka", stoji u dokumentu koji je Fazlić uputio Vladi FBiH.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na 19. sjednici, održanoj 27. augusta donijela odluku o osnivanju Privrednog društva INTERA s ciljem, kako je istaknuto, upravljanja imovinom koja je do sada bila korištena nezakonito.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: