{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šuhret Fazlić dao ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju FBiH

22.9.2015. u 11:59
7
45
Šuhret Fazlić dao ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju FBiH
7
Šuhret Fazlić dao ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju FBiH
Šuhret Fazlić je dao ostavku na poziciji direktora federalne Agencije za privatizaciju jer smatra da je odluka federalne Vlade o osnivanju Privrednog društva INTERA nezakonita.
Fazlić zamjera Vladi FBiH što prilikom osnivanja INTERA-e nije konsultovala Agenciju.

"Djelatnost Agencije je obavljanje stučnih poslova u vezi s privatizacijom. Agencija obavlja savjetodavne, promotivne, edukativne i druge stručne poslove, u skladu sa zakonom", objasnio je Fazlić.

Dodao je da se Odlukom o osnivanju Privrednog društva INTERA određene nadležnosti Agencije za privatizaciju temeljene na Zakonu, kao i zaduženja temeljena na odlukama Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH prenose na ovo društvo.

"Imajući to na umu, kao i vlastitu odgovornost u rukovođenju Agencijom i provođenju odluka Vlade Federacije BiH, podnosim ostavku jer, ne slažući se sa ovakvim rješenjima, ne želim biti prepreka u realizaciji Vladinih odluka", stoji u dokumentu koji je Fazlić uputio Vladi FBiH.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na 19. sjednici, održanoj 27. augusta donijela odluku o osnivanju Privrednog društva INTERA s ciljem, kako je istaknuto, upravljanja imovinom koja je do sada bila korištena nezakonito.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: