{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sufinansiranje projekta “Trajno rješenje za raseljene osobe sa srebreničkog područja”

F
13.7.2007. u 13:20
0
0
Sufinansiranje projekta “Trajno rješenje za raseljene osobe sa srebreničkog područja”
0
Sufinansiranje projekta “Trajno rješenje za raseljene osobe sa srebreničkog područja”
Ministrica za rad, socijalnu politku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo Emina Dubravić i direktor Ureda DRC-a Mostar Tomislav Zulim potpisali su danas u Mostaru Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta “Trajno rješenje za raseljene osobe sa srebreničkog područja”.
Projekt obuhvata obnovu stambenih jedinica, prateće infrastrukture i predstavlja ekonomske mjere održivog povratka za 96 povratničkih porodica na području općina: Srebrenica, Bratunac, Vlasenica i Zvornik, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

U obnovu ovih stambenih jedinica uključeno je 15 jedinica s područja općina Srebrenica i Bratunac, čija je rekonstrukcija započela novcem ostvarenim uštedom u Projektu iz 2006. godine u čijem sufinansiranju je također učestvovalo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS-a.

Vrijednost projekta iznosi 3.690.000 KM, od čega je Ambasada Kraljevine Holandije učestvovala s 3.600.000, a Ministarstvo za rad, socijalnu politku, raseljene osobe i izbjeglice KS-a s 90.000 KM.

Implementator projekta “Trajno rješenje za raseljene osobe sa srebreničkog područja” je NVO Danish Refugee Council sa sjedištem u Mostaru (DRC), a rok za implementaciju je 18 mjeseci.

Ovim projektom bit će obuhvaćeno i 15 porodica koje s priznatim statusom raseljene osobe privremeno borave na području Kantona Sarajevo.

U toku je i javni poziv izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama u BiH i povratnicima za podnošenje prijava za dodjelu pomoći. Poziv će trajati do 27. jula, a prijave se podnose u općinama povratka lično ili putem pošte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: