Vijeće ministara
12

Sudu BiH prebačeno 105.000 KM za zaposlenje četiri nova državna službenika

Piše: Er. M.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine izdvojila je 105.000 KM iz sredstava tekuće rezerve u svrhu novog zapošljavanja četiri državna službenika u Sudu Bosne i Hercegovine.

"Ovom Odlukom odobravaju se sredstva tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine Sudu Bosne i Hercegovine u iznosu od 105.000,00 KM", piše u odluci koja je objavljena u posljednjem broju Službenog glasnika BiH.

U dijelu koji je naveden obrazlaganju namjene dodijeljenih sredstava Vijeće ministara BiH navodi da se sredstva odobravaju u svrhu novog zapošljavanja na određeno vrijeme za četiri izvršioca.

Riječ je o tri stručna saradnika u Pravnom odjeljenju Suda BiH i jednog stručnog saradnika pripremnog postupka u Sekretarijatu Upravnog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine.

"Navedena sredstva će se koristiti u periodu od 01. aprila 2019. do 31. decembra 2019. godine. Za realizaciju ove Odluke zaduženi su Sud Bosne i Hercegovine i Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine", piše u odluci.

Državna izvršna vlast donijela je ovu odluku na sjednici Vijeća ministara BiH održanoj 4. aprila 2019. godine, a ona je jučer objavljena u Službenom glasniku BiH.