Bila pod prisilom?
179

Suđenje u predmetu "Dženan Memić": Svjedokinja Vasvija Sejdović promijenila iskaz

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastavak suđenja Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u slučaju smrti Dženana Memića održan je u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a danas je svjedočila Ljubina supruga Vasvija Sejdović.

Sejdović se na današnjem ročištu nije držala svog prvobitnog iskaza, kazavši da je kombi udario u neku metalnu kantu, a da ni na kakve pješake nisu naišli osim onih pješaka koje su vidjeli negdje u Velikoj aleji.

Osim toga, kazala je da su Ljubu Seferovića dva dana tukli i da su bili pod prisilom kako bi postupili onako kako su postupili.

Muriz Memić, otac preminulog Dženana, kazao je za Klix.ba da je nakon današnjeg ročišta jasno o čemu je riječ, da su dokazi podmetani i skrivani.

"Tužilaštvo KS i MUPKS su podmetali i skrivali dokaze. Više od 250 dokaza je skriveno, koje još ne daju odbrani. Snimak s uviđaja je isto skriven, a na tom snimku se također vidi da nema tragova, da nema ničega na mjestu događaja", kazao je Memić.

Dodao je kako je očito da je riječ o sprezi Tužilaštva KS i Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

"Vasvija Sejdović će još jednom biti pozvana da svjedoči, jer nisu došli sudski spisi iz Banje Luke. Bit će pozvana još jednom kako bi se pustio snimak s rekonstrukcije i da se vidi da su je navodili na tragove koji odgovaraju Tužilaštvu", kazao je Memić za Klix.ba.

Podsjećamo, Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji se u Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprečavanja dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.