|

Suđenje Sejfoviću bliži se kraju: Okončano iznošenje dokaza, slijede završne riječi

Suđenje Sejfoviću bliži se kraju: Okončano iznošenje dokaza, slijede završne riječi
72
Piše: M. N.
9.2.2018. u 10:17
194
komentara
72

dijeljenja
Suđenje Sejfoviću bliži se kraju: Okončano iznošenje dokaza, slijede završne riječi Amel Sejfović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Suđenje Amelu Sejfoviću i drugim optuženim u slučaju pljačke Raiffeisen banke, koja se dogodila 5. novembra 2015. godine, privodi se kraju. Današnjim ročištem okončano je iznošenje dokaza, nakon čega slijede završne riječi.
Uz velike mjere sigurnosti Amel Sejfović je dovezen i KPZ-a Zenica u Kantonalni sud Sarajevo gdje je održano ročište koje je trajalo 15 minuta. Iz KPZ-a Busovača dovezen je i drugooptuženi Arif Hajurdinović. Sejfovićeva sestra Alma sprovedena je iz KPZ-a Miljacka u Sarajevu.

Danas je trebao svjedočiti Tarik Z., ali je Tužilaštvo KS, nakon što mu je uručen poziv, odustalo od njegovog saslušanja zbog psihičkog stanja svjedoka. Porodica je poslala sudu i medicinsku dokumentaciju koja dokazuje njegovo zdravstveno stanje.

Na današnjem ročištu tužilac Dragan Sljepčević pročitao je izmjene koje je Tužilaštvo KS napravilo u optužnici u ovom slučaju gdje su optuženi i Nizama Beširović, Haris Hajrović i Goran Šakota koji se brane sa slobode.

U optužnici se navodi kako su optuženi koji su bili u vozilu nakon pljačke u Velikoj aleji ispalili sedam metaka i na taj način svjesno izložili opasnosti za živote ljudi na području gdje se kreću šetači, biciklisti i rekreativci. Osumnjičeni su kod sebe imali dva automatska oružja nepoznate marke.

Naredno ročište zakazano je za 28. februar kada će se branioci izjasniti o izmjenama u optužnici, a Tužilaštvo KS početi iznositi završne riječi.

Nakon ovoga Sejfović ne ide sa optuženičke klupe jer mu slijedi i suđenje za bijeg iz KPZ-a Sarajevo. Optužnica u ovom predmetu potvrđena je 28. novembra 2017. godine.
Prijavi grešku


Komentari (194)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...