BiH
73

Suđenje Oriću: Vještak iz Beograda potvrdio da u Miloševića nije ispaljen rafal

Piše: A. B.
Naser Orić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Naser Orić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje komandantu Armije Republike BiH Naseru Oriću i pripadniku vojske Sabahudinu Muhiću na kojem je svjedočio vještak iz Beograda doktor Zoran Stanković, kazala je za Klix.ba Orićeva advokatica Lejla Čović.

Prema njenim riječima, svjedok je potvrdio prethodne navode da je Orić ispalio rafal iz automatske puške u zarobljenike srpske nacionalnosti.

Doktor Stanković je, prema iskazu advokatice Čović, svjedočio i svom nalazu i mišljenju, odnosno radio obdukcioni nalaz preminulog Milutina Miloševića.

"Stanković je potvrdio da je pronađena samo jedna prostrelna rana u Miloševićevom tijelu, kao i municija pištoljskog kalibra, što je u suprotnosti sa iskazom zaštićenog svjedoka koji je tvrdio da je gledao Nasera Orića kako ispaljuje rafal iz automatske puške u oštećenog, a nakon toga drugooptuženi još jedan rafal", kazala je Lejla Čović.

Naredno ročište je zakazano 6. septembra kada je najavljeno saslušanje dva svjedoka Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, na ročištu održanom 12. jula sudski vještak medicinske struke Rifat Kešetović kazao je da je tokom sudsko-medicinske obrade posmrtnih ostataka Slobodana Ilića, ubijenog u selu Zalazje 1992. godine, pronašao višestruke prelome lobanje, serijski prelom rebara, kao i prelom desne butne kosti.